pondelok 21. mája 2012

Varíme v horúčave

Človek je tvor, ktorý nikdy nie je s ničím spokojný. Taky je asi náš údel. Reptať na všetko. Ešte minulý týždeň sme sa jedovali aká strašná zima a už sa pomaly chystáme na veľké horúčavy. Začína nám byť veľmi teplo. Niektorí ho znášajú dobre, niektorí horšie. Ale čo spraviť aby sme to znášali čo najlepšie? Orient, ďaleký východ a naši prímorskí priatelia vedia ako bojovať s teplom. Prečo by sme si nezobrali z nich príklad a nepokúsili sa to aplikovať aj v našej domácnosti.

Štipľavá paprika, čili papričky nie sú len prírodne antibiotiká alebo afrodiziaka. Ale je to jeden zo spôsobov ako ochladiť organizmus. Tým že z človeka vyskočia po požití takejto pochutiny veľké kropaje potu, ma za následok že sa organizmus schladí. A o to ide. Nie ľadové nápoje, tie nás osviežia na chvíľu.

Ďalší zo spôsobov ako ochladiť telo je čaj. Áno už počujem, že čo je to za nezmysel. Kto by pil v tej desnej horúčave ešte horúci čaj. Nesladený veľmi horúci čaj zelený, urobí ten istý proces a organizmus nie len že osvieži ale aj ochladí.

Vynikajúci spôsob osvieženia sú vodnaté ovocia a zeleniny. Napríklad melón, uhorka, pomaranč, grep. Je síce pravda že nás to tlači trochu viac si "zabehať" ale organizmus ostane svieži plný elánu a energie. A o to ide. Byť v pohode aj keď vonku sú tropické horúčavy.

Follow Me on Pinterest pošli na vybrali.sme.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára