sobota 23. júna 2012

Sommelier - Tramín červený

Charakteristika vína: Intenzívna chuť, plná korenistá s medovými tónmi, hrozienkami, čajovou ružou, škoricou s vôňou fialiek.

Teplota podávania vína: 10 - 12 stupňov C.

Kombinácia s jedlom: Ako aperitív k polosladkým a sladkým jedlám a dzertom. K husacej pečeni, ovčiemu syru. Podávame ho aj k udeným rybám a koreneným jedlám.

Pôvod tejto odrody je neznámy. Pravdepodobne však pochádza z obdobia stavekého ríma. Najväčšie plochy Tramínu červeného sa nachádzajú v Alsasku. Táto odroda poskytuje plné ohnivé vína, zlatožltej farby s mierne olejovitou texturou. Víno je s nižším obsahom kyselín.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára