streda 25. júla 2012

Koreninová záhradka - Červená paprika

Reklama

"Vaše telo pri trávení jedla z papriky dokáže spáliť viac kalórií, čo napomáha chudnutiu." Paprika je bohatá na vitamíny a minerály.

vitamin: C, D, E, B6, B12, thiamin, riboflavin, niacin, karoten
minerály: Na, K, Ca, Mg, P, Fe, Cu, Zn, Mn,

Má vynikajúce chuťové vlastnosti a je nepostrádateľná v kuchyni aj ako korenina. Dá sa konzervovať, sušiť, konzumovať surovú či tepelne upravovanú.

Kto má citlivý žalúdok, môže mať problémy s trávením šupky z papriky. V takomto prípade ju treba odstrániť. Pečte papriku v trúbe tak dlho, až sa šupka začne sama oddeľovať. Jednoducho potom papriku namočte do studenej vody a olúpte. Pečená paprika môžete dochutiť olejom, soli, citrónom, cesnakom, petržlenom....

Rôzné možnosti konzervovania papriky:




Tieto produkty si môžete zakúpiť v Fresh Market (bývala IKEA) predajňa PIKANTES Tomášikova 48, Bratislava.

Foto: © Laco Zachar

0 komentárov:

Zverejnenie komentára