Tento recept šéfkuchára Naoki Eguchi, ktorí nám poskytol pri prezentácii aj s receptom, vám tu teraz pridám.
Verím že sa vám hodí nie len pri návšteve, ale aj keď si budete chcieť vychutnať Japonsko doma.
Ideme na to:
Krevety s pancierom vyrovnáme pomocou dreveného špáradla.
Do hrnca s vodou dáme sol a saké. Keď začne voda vrieť, pridáme pripravené krevety.
Keď budu krevety uvarené (zmenia farbu na bledoružovú), dáme ich do vody s ľadom, aby bledoružová farba ostala.
Vytiahneme špáradlo a odstránime pancier. Nožom narežeme krevetu z brušnej strany smerom k chrbtovej strany tak, aby sme ju celkom nerozrezali.
Na potravinovú fóliu položíme krevetu vonkajšou stranou dole.
Na takto pripravenú krevetu dáme korenie Sanšo a naložíme hŕstku ryže v tvare guličky. . Suroviny zabalíme do fólie a tvarujeme do dokonalej guličky.
Aby gulička nestratila tvar, necháme ryžu a krevety vo fólii chvíľu postať.
Môžeme podávať.
Súvisiaci článok: Sushi ocot, Sushi ryža
Foto: © Laco Zachar
0 komentárov:
Zverejnenie komentára