nedeľa 22. júla 2012

Sommelier - Merlot

Charakteristika vína: Tmavo rubínová farba až granátová. Veľmi plná príťažlivá vôňa tmavých čerešní, sliviek, figy, tabaku, kávy, lanýž.

Teplota podávania vína: 14 - 16 stupňov C.

Kombinácia s jedlom: Podávame k srnčiemu alebo jeleniemu ragú. K jedlám s intenzívnou chuťou paradajok, pernatej zverine. Výborná k syrom s bielou alebo modrou plesňou

Merlot je veľmi stará odroda vinnej révy a o jej pôvode sa vie veľmi málo. Patrí medzi najviac rozšírené odrody v celosvetovom meradle. Najznámejšie odrody sú z Francúzska. Pestuje sa v severnom Taliansku, Švajčiarsku, bývalej Juhoslávie, Rumunska, Maďarska, Moldavska a Gruzínska, Argentíne, Čile, Uruguaji, Mexiku a v Brazílií. V Českej republike sa pestuje na cca 76 ha pôdy.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára