utorok 31. júla 2012

Sushi ryža

Existuje množstvo receptov na Sushi ryžu. Ja vám sem dám recept majstra šéfkuchára Naoki Eguchi, ktorí nám predvádzal výrobu troch druhov sushi.






Základná príprava ryže:
* Dôkladne prepláchneme a umyjeme 750 g ryže (kým sa nezbavíme škrobu/bielej usadeniny )
* Ryžu necháme odležať v dostatočnom množstve vody.
*Vložíme do hrnca, alebo suihanki (japonský ryžovar) a varíme v menšom množstve vody ako zvyčajne. Podľa potreby pridáme kombu (japonská riasa)
* (Množstvo vody je menšie ako pri bežnej príprave slovenskej ryži.)


 Dokončenie:
Pripravený ocot (recept nájdete tu) nalejeme ešte do teplej ryže a nemiešame ryžu do kruhu ale ta, že ju prevraciame varechou. Neustále rovnomerne miešame a ryžu zároveň sušíme vejárom. Môžme použiť aj ventilátor. Keď dosiahne ryža izbovú teplotu, namočíme bavlnenú handričku do vody a rozprestrieme nad nádobu s ryžou, aby sa nevysušila.

Takto máme pripravenú ryžu a môžeme začať s prípravou nekonečného množstva druhov Sushi.
 
Recept podľa šéfkuchára japonského veľvyslanectva v Bratislave p. Naoki Eguchi.

Súvisiaci článok: Sushi ocot

0 komentárov:

Zverejnenie komentára