nedeľa 12. augusta 2012

Sommelier - Rulandské biele

Charakteristika vína: Veľmi plné, jemné, korenisté, s vôňou agátového medu a lieskových orieškov, manga, ananásu, banánu, žltého melónu.

Teplota podávania vína: 10 - 12 stupňov C.

Kombinácia s jedlom: Podávame predkrmom, k plodom mora, k mäsu s bielou omáčkou, k mäsu na ražni, k steikom, k údenej rybe, k polotvrdým syrom.

Rulandské biele je to typická francúzska odroda, známa viac ako štyristo rokov. Patrí do širokej rrdiny Pinotov, ktoré sa veľmi dobré udomácnili v našich vinohradníckych oblastiach. Víno poskytuje plné extraktívne, zelenožltej farby s veľmi príjemnou ovocnou vôňou. V dobrých ročníkoch zaujme svojou typickou chlebovou vôňou, ktorá je veľmi cenným artiklom tejto odrody.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára