Tiež môžeme z petržlenu alebo paštrnáku, ktorý je blízky príbuzný petržlenu, urobiť
Pyré:
na kocky nakrájaný udusíme vo vode, prisolíme, po uvarené vodu nezlievame, pridáme maslo a trošku sladkej smotany (10%), štipku čierneho korenia, vyšľaháme na pyré, ochutíme vňaťkou. Môžeme kombinovať s varenou mrkvou, zelerom, cviklou, brokolicou alebo karfiolom....fantázii sa medze nekladú.... (varíme samozrejme spolu s vybraným druhom)
Napr. aj ak máte radi jedlá z mletého mäsa, ako sú fašírky, alebo burgery, v pokoji môžete do mäsového základu pridať 1 ks nastrúhaného petržlenu, tiež vňať, ktoré Vám ho príjemne ochutia a ešte aj dodajú vlákninu... alebo taká "sviečková", by bez petržlenu nemala tú správnu chuť....:-)
Naučte sa ako zeleninu či ovocie používať pri varení či pečení, alebo chrumkať surové. Získate tak veľa významných látok a pomôžete svojmu telu. Je to pritom jednoduché, sem-tam ich požite do šalátu, strúhanky na obaľovanie, mletých jedál, kaší, do cesta a pod. Takto sa môžu stať pravidelnou súčasťou vášho jedálnička....
alebo zavítajte do našej pripravovanej praktickej školy zdravia, kde vás všetko naučíme...
alebo zavítajte do našej pripravovanej praktickej školy zdravia, kde vás všetko naučíme...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára