Máť priateľov je dobrá vec, a keď máte priateľov, ktorí vedia že sa potešíte drobnostiam, tí su na nezaplatenie. Dostal som kačacie stehna. Ha a teraz porozmýšlajme čo z nich urobiť. Jasne už je rozhodnuté, mam chuť na čínu.
Postavím 1,5 l vody, keď zovrie vložím do nich umyté z kože stiahnuté kačacie stehná. Varím asi pol hodiny na prudkom ohni. Ku koncu sem tam pichnem vidličkou aby som vedel či su dostatočne mäkké. Tak a máme to prichystané. Vytiahnem z vody necham okapať a vyhladnúť. Mäso rozkrájam na malé kúsky asi 2 cm hrubé. Osolím a obalím v škrobovej múke. Rozpálim olej a vypražím do zlatova z oboch strán. Dám na teplú misu.
Hneď si začnem robiť omáčku. Do 2 lyžíc konopného oleja, môžeme ho nahradiť aj podzemnicovým, zamiešam nad ohňom pol šálky sojovej omáčky, 2 kávové lyžičky cukru a trochu soli. Keď je všetko dobre premiešané. Paličkami chytíme opečený kačací prúžok, namočíme do omáčky. Podávame s ryžou a kapustovým šalátom. Obed zapíjame tohtoročným jasmínovým čajom. Je dobrý na trávenie.
A čo s kožou ktorá ostala? Na rozpálenej panvici kde je trošku kačacieho sádla dam umyté osušené nakrájane kožky a necham ich do zlatova opiecť. Pustia ešte masť. Nechám vychladnúť a bude dobre na chlieb.
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
Archive
-
▼
2012
(81)
-
▼
mája
(22)
- Riasy ako korenina
- Brazílska káva
- Açai
- Zapekané slimáky
- Ach tie raňajky
- Odšťavovač Champion 2000 +
- Čokoláda do trópov
- Zeleninová polievka na dva krát
- Uhorkový šalát
- Opekané kačacie prúžky
- Fondue
- Dusené hovädzie
- Telacia nožička v rosole
- Varíme v horúčave
- Zostavujeme menu pre priateľov
- Povinosť hosťa
- Povinosť hostiteľa
- Dobré rady čínskej kuchyne
- Tajomstvo varenia
- Na úvod
- Obsah: Koreninová záhradka
- Obsah: Sommelier
-
▼
mája
(22)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára