Odborníci sa zhodujú, že ide o päťtisíc rokov starý elixír zdravia a krásy. A veru nie sa čo čudovať.
Šťava lisovaná za studena, pôsobí prospešne pri cukrovke, pri poruchách tráviaceho systému, krčových žilách. Má vynikajúce antioxidačné schopnosti, antisklerotické účinky a znižuje cholesterol v krvi. Používa sa aj v kozmetike ako omladzujúci faktor.
Svoje významné miesto si toto ovocie našlo tiež v gastronómií. Extrakt z lisovaných semien sa už tradične využíva pri výrobe vína, orientálneho nealkoholického nápoja šerbet a o nejaký čas naň došli aj Francúzi, keď prišli na trh s jedinečným sirupom nazývaným grenadina. Z lístkov stromu si môžete dokonca pripraviť lahodný čaj. O chuti samotného čerstvého plodu ani nehovoriac.
Ukrajinci svojou vodkou Nemiroff Lex Ultra, ktorá sa podáva s granátovým jablkom, vytvorila úžasnú eleganciu, ktorá nemá v chuti páru.
Vodka Nemiroff Lex Ultra pôvodom z Ukrajiny si aj napriek svojej krátkej histórii našla tisícky nadšených konzumentov po celom svete.
Tradičným spôsobom destilácie a kvalitnou vodou, ktoré sú základom tejto skvelej vodky, získava svoj osobitý a výnimočný charakter.
Vychutnať si túto skvelú kombináciu môžete u Malích Františkánoch v Bratislave.
Pozrite si inšpiratívne video
Granátové zrniečka sú výborné do omáčok, ktoré môžete podávať ako s bravčovým, tak s kuracím mäsom. Môžete ich zamiešať do šalátu s ovocím alebo posypať na zmrzlinový pohár. Najväčší kulinári ich spracúvajú do múčnikov a koláčov. Ich chuť príjemne prekvapí tiež v kombinácii s kvalitným šampanským.
A ešte niečo pre dámy.
Ak pripravíte svojej polovičke stopercentný džús z granátového jablka, tak vedzte, že máte v rukách ozajstnú spálňovú rozbušku – no zbohom problémy s erekciou! Antioxidantov, ktoré sú „v akcii“ práve v džuse pôsobia vo zvýšenej miere pri prekrvení penisu. Obsahuje množstvo prvkov ako aj čistého cukru, ktorý je potrebný pre tvorbu a prenos nervových signálov.
Fotografia s granátovými jablkami (originál), ktoré vo Feng shui symbolizujú plodnosť, zdravie, hojnosť a dostatok finančných prostriedkov.
Photo: © Laco Zachar Objednávka obrazu
Vyhľadávať v tomto blogu
Články na diely
Culinary
Diary travel
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Pinterest
Česko
Čína
Francúzsko
Chorvátsko
India
Maďarsko
Rakúsko
Slovensko
Taliansko
Prebraté články
Culinary
Culinary - Obsah
varecha.pravda.sk
Language
Deutsch
English
Français
Magyar
Pусский
Fotografie
wikipedia
Panoramio
Rôzné články, PR
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
variť
(20)
víno
(14)
dobré jedlo
(13)
dietetika
(12)
sommelier
(12)
koreniny
(10)
zážitok
(10)
czechtourism
(8)
liečivé
(8)
biele
(6)
tajomstvo
(6)
zelenina
(6)
Japonsko
(5)
delikates
(5)
kuchárska kniha
(5)
moravská kuchyňa
(5)
odšťavovať
(5)
surové
(5)
sušené
(5)
syr
(5)
petržel
(4)
sushi
(4)
vitarián
(4)
zdravie
(4)
Liečivé byliny
(3)
aróma
(3)
cestoviny
(3)
chudnuť
(3)
ementál
(3)
hosť
(3)
mrkva
(3)
ocot
(3)
ryža
(3)
vitamíny
(3)
šéfkuchár Horák
(3)
Bratislava
(2)
afrodiziaka
(2)
chardonnay
(2)
curry
(2)
cvikľa
(2)
hostiteľ
(2)
stevia
(2)
2 vydanie
(1)
hrnčeková váha
(1)
kari
(1)
mušle
(1)
Máte tip kde dobre varia? Navštívime, ochutnáme, popíšeme, nafotíme
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
píšte: lacozachar(at)gmail(dot)com
Motto:
„Sebeléčení či obnovení mechanismu seberegulace může člověk začít v devadesáti, padesáti nebo deseti letech, není v tom rozdíl. Důležitější je, že se člověk dokáže, pokud chce, skutečně sám ze svých problémů vyhrabat. Je to jen otázka času - kolik času tomu chce on sám aktivně dát,“ (Anonymus)
Archive
-
▼
2012
(81)
-
▼
júla
(18)
- Krevetové Temari Sushi
- Sushi ryža
- Sushi ocot
- Japonské recepty
- Hrnčekový prevod váh
- Cestoviny
- Rafinované cestoviny
- Koreninová záhradka - Červená paprika
- Sommelier - Merlot
- Jablkovo-višňová maková štrúdla
- Vademecum zdravej výživy
- Sommelier - Spájame víno a syr
- Sommelier - Aromatický kruh vína
- Sommelier - Víno a jídlo
- Granátové jablko - elixír
- Cukor náš každodenný
- Sommelier - Modrý Portugal
- Uhorky - kvasáky
-
▼
júla
(18)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára