utorok 21. apríla 2015

Sezamové semienka


Konzumácia sezamového semienka pomáha pri liečbe poškodených chrupaviek, chrbtice a zubov. Vysoký obsah vitamínu B1 a B3, horčíka, fosforu je prospešný na nervy. Sezamové semienka sú prospešné najmä pre športovcov, študujúcich a ťažko pracujúcich. Sezamové semienka sú - podobne ako ďalšie orechy a semená - veľmi prínosná pri liečbe chorôb srdca a cievneho obehu. Podieľa sa na zvýšenie imunity a zlepšenie látkovej premeny. Sú prospešné pre tehotné a dojčiace ženy.
doplnkom mnohých ázijských receptov. také malé, že sa nejedia veľmi samostatne, ale mali by sme ich využívať čo najhojnejšie v kuchyni. bohaté na vápnik, horčík, železo a zinok. Môžeme ich využiť vtedy, keď čokoľvek smažíme, alebo ich môžeme pridať do šalátu. Existuje aj sezamové pasta tahini, ktorá sa používa na výrobu hummus (nátierka z cíceru). Pri zmiešaní so sójovou omáčkou poslúži ako omáčka k jarným závitkom. Alebo si ju môžeme priamo natrieť na pečivo podobne ako arašidové maslo.   

Naučte sa tieto semienka používať pri varení či pečení, alebo chrumkať surové. Získate tak veľa významných látok a pomôžete svojmu telu. Je to pritom jednoduché, sem-tam ich požite do šalátu, strúhanky na obaľovanie, mletých jedál, kaší, do cesta a pod. Takto sa môžu stať pravidelnou súčasťou vášho jedálnička....
  
alebo zavítajte do našej pripravovanej praktickej školy zdravia, kde vás všetko naučíme...


http://www.ezocesta.sk



  

0 komentárov:

Zverejnenie komentára